Coating vloer

Een vloer die gecoat is lijkt veel op een gietvloer. Net als een gietvloer heeft een gecoate vloer een vlakke strakke uitstraling. Maar toch is een coating vloer net even anders.

Gietvloeren en Betondesign vloeren zijn sterk en flexibel en geschikt om in elke ruimte te leggen. Een coating vloer is dunner en heeft een industriële uitstraling, waardoor het geschikter is om in bedrijfsruimtes, schuren en bergingen aan te brengen dan in een showroom, woonkamer of keuken. Coatingvloeren zijn dus echte functionele vloerafwerkingen. Er zijn veel kleuren mogelijk, bijna iedere gewenste kleur is te verkrijgen. Voor een decoratievere afwerking kunnen flakes worden ingestrooid.

Het grote verschil in de uitstraling komt door de manier van aanbrengen. Een coating vloer wordt aangebracht met een roller en een gietvloer (de naam zegt het al) wordt gegoten op de vloer en afgelakt. Doordat een gietvloer wordt gegoten heeft het een veel vlakker oppervlak dan een coatingvloer. Omdat een coating vloer een functionele vloer is hoeft het niet te worden afgelakt. Hierdoor liggen de kosten voor de vloer ook lager dan de kosten van een gietvloer.

 

 

 

 

Aflakken is bij een coating vloer niet noodzakelijk, alleen wanneer er gekozen wordt voor de decoratieve flakes. De vloer heeft al een glans, mocht dit niet de wens zijn dan kan er altijd een matte lak overheen. De lak zorgt ook voor extra stevigheid van de vloer. Een ongelakte vloer zal eerder slijtage vertonen dan een afgelakte vloer. Slijtage kan hersteld worden, maar blijft dan wel zichtbaar i.v.m. kleurverschil. Of er kan gekozen worden om de vloer opnieuw te coaten.

Zijn er minder eisen aan een vloer dan is een coating vloer een goede oplossing. Het kan zowel op een zandcement dekvloer, betonvloer of een geëgaliseerde vloer worden aangebracht. Met een glad oppervlak als met een ruw oppervlak. Een vloer die gecoat is laat zich eenvoudig schoon maken met een stofzuiger, dweil of swiffer.

 

Coating vloer gang

Op zoek naar een coating vloer?

Vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via:

Bel 033 2540200