Gietvloer

Sterk, stoer, onderhoudsvriendelijk, kleur- en slijtvast, dat is een gietvloer!

Wij plaatsen 2 soorten gietvloer, PU-gietvloer of minerale gietvloer. Een PU-gietvloer kan in elke gewenste kleur gemaakt worden. Neem de gewenste kleur mee naar onze winkel en we gieten de vloer in de gewenste kleur. Een PU-gietvloer kan bestaan uit twee verschillende kleuren, waardoor er een kleur schakering ontstaat. Voor een speels effect kunnen we ook flakes in de vloer strooien. Of laat een accent aanbrengen in een gietvloer door verschillende kleurvlakken te kiezen.

Een minerale gietvloer heeft als basis witte cementgebonden egaline waar een kleurpigment aan toegevoegd is. Net als PU-gietvloer is deze vloer te verkrijgen in heel veel kleuren. Doordat er gewerkt wordt met mineralen (water) valt het nooit helemaal te zeggen hoe deze vloer er uiteindelijk uit gaan zien. Andere factoren die de uitstraling bepalen van een minerale gietvloer zijn temperatuur, zuiging van de ondergrond en luchtvochtigheid.

 

Het mooie van een gietvloer is dat er een eigen stempel op gedrukt kan worden. Zo kan een logo op de vloer geplaatst worden of een kinderkamer opgevrolijkt worden met speelse prints.

Vaak wordt ook gedacht dat een gietvloer een zeer gladde vloer is. Dat valt reuze mee. Mocht de vloer toch te glad zijn, omdat er bijvoorbeeld voor gekozen is om een gietvloer in een badkamer of keuken aan te brengen, dan kan de vloer worden voorzien van een antisliplaag.

Een gietvloer is zeer geschikt voor op een vloer waarin vloerverwarming is aangebracht. Dankzij de dunne laag die we aanbrengen wordt de warmte van de vloerverwarming snel doorgevoerd naar de leefruimte. Voordat we een gietvloer kunnen aanbrengen op een vloer met vloerverarming moet de vloerverwarming zijn opgestart en afgebouwd. Meer weten? Zie vloerverwarming.

Gietvloer toilet en kantine

Gietvloer basisschool

Op zoek naar een gietvloer?

Vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via:

Bel 033 2540200